Schimmel Techniek voor installateurs: het hele proces van drilling uit handen geven

Anouk | Datum 13.09.2023
Leestijd 3 minuten

Als loodgieter of installateur ben je van alle markten thuis. Maar de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid gaan razendsnel in de branche; denk maar aan de opkomst van warmtepompen en bodemenergie. Dat zorgt ervoor dat je continu moet schakelen en bijscholen. Een investering in jezelf of jouw team, maar ook om een investering in middelen. Beide is niet altijd mogelijk. 

Ben je als installateur nieuw in de wereld van bodemenergie? Dan kan Schimmel Techniek het volledige proces van drilling overnemen. Van berekeningen en meldingen aan de juiste instanties tot het uitvoeren van de drilling zelf. Wat dit precies inhoudt? Lees verder!

Berekeningen en meldingen

Schimmel Techniek voert warmteverliesberekeningen uit en stelt SPF-verklaringen op (het te verwachten energierendement). Voor de berekeningen houden we rekening met het merk en type warmtepomp dat geïnstalleerd zal worden, draaiuren van verwarming, koeling en hoeveel warm (tap)water er gebruikt zal worden. Maar dat is niet de enige voorbereiding: voor het uitvoeren van een bronboring moeten meldingen gedaan worden aan de juiste instanties. Wij weten precies wat er gemeld moet worden aan wie en kunnen dit voor je doen. Zo nemen we de voorbereidingen van het gehele boorproces uit handen.

De boring zelf

De experts van Schimmel Techniek hebben de BRL SIKB 11000 certificering en zijn hiermee gecertificeerd in de realisatie van het ondergrondse deel van de bodemenergie installatie. Oftewel: het uitvoeren van de daadwerkelijke boring ten behoeve van het ondergrondse deel van de installatie. De eerder uitgevoerde berekeningen zijn hiervoor nodig.

Installatie van bodemenergiesystemen

Met de BRL6000-21 certificering zijn wij ook gecertificeerd voor het uitvoeren van het bovengrondse deel van de bodemenergie installatie. We overleggen of jij als installateur zorgt voor het leidingwerk of dat wij dit voor je doen. Vervolgens plaatsen we de volledige installatie en we controleren of alles naar behoren werkt.

Kan en wil je het bovengrondse gedeelte van de installatie zelf uitvoeren? Dan is dat uiteraard ook mogelijk.

Wat is drilling / bodemenergie boring?

Met een bodemenergie boring haal je natuurlijke warmte uit de bodem. En dat kan oneindig. De warmte van de aarde is onuitputtelijk. Hoe dieper je in de aarde komt, hoe warmer het is. Het bovenste gedeelte van de aardkorst bestaat in Nederland uit zand; klei; veen gevuld met water. De energie die in dit warme water zit, is bodemenergie. Door diep in de bodem te boren en vervolgens een bodemwarmtewisselaar aan te sluiten, kan deze warmte gebruikt worden ter verwarming van woningen en gebouwen. Door een warmtepomp wordt de bodemwarmte, indien gewenst, omgezet naar een hogere temperatuur.

Ook een uitdagende klus voor Schimmel Techniek? Wij denken graag mee met de meest innovatieve opdrachten! Neem contact op voor meer informatie.

Deel dit artikel:
0342 72 92 39
info@schimmeltechniek.nl
0342 72 92 39
info@schimmeltechniek.nl

Waar ben je naar op zoek