Renoveren

Stapsgewijze renovatie

Wil je je huis tot passiefhuis renoveren, dan moet je dit grondig aanpakken. Je gaat aan de slag met isolatie, verwarming, ventilatie en duurzame energie opwekking. De renovatie is stap voor stap uit te voeren. Je renoveert dan die delen van het huis die aan vervanging toe zijn. Op deze manier spreid je de uitgaven. Kies je voor stapsgewijze renovatie, maak dan ook een plan hoe je passiefhuis er uiteindelijk uit moet zien en werk daar naartoe. Lukt het je jouw huis in één keer grondig aan te pakken? Dan ben je sneller bij je einddoel: je eigen passiefhuis!

De kenmerken van een passiefhuis

Maak bij een renovatie altijd gebruik van deskundige begeleiding. Net als bij nieuwbouw ga je ook bij renovatie uit van de 5 kenmerken van een passiefhuis: optimale isolatie, passiefhuis kozijnen en driedubbel glas, gebalanceerde ventilatie met wtw, optimale kierdichting en de thermische bruggen voorkomen.

Wanneer is je gerenoveerde huis een passiefhuis?

De eisen voor een gerenoveerd huis wijken af van de eisen van een nieuwbouwhuis. Een gerenoveerd passiefhuis moet voldoen aan deze eisen: voor het verwarmen van het gebouw tot 20°C mag je niet meer energie verbruiken dan 25 kWh/m² per jaar. Je maximale primair energiegebruik is 130 kWh/m² per jaar. Primair energieverbruik is de energie die je nodig hebt voor ruimteverwarming, koeling, warm tapwater, hulpenergie en elektrische apparatuur. Een luchtdichtheid van maximaal n50 < 0,6 h-1. Dit betekent dat er maximaal 60% van de binnenlucht in één uur via kieren naar buiten mag stromen bij een luchtdrukverschil van 50Pa.

Een huis renoveren met Schimmel Techniek

Wij hebben passie vóór en ervaring met passief bouwen. We laten met alle plezier voorbeelden zien en denken met je mee hoe je de renovatie het beste aanpakt. We overtuigen je graag van dit prachtige concept. Uiteraard ben je bij ons aan het juiste adres voor erkende en duurzame installaties. Daarnaast zijn we gespecialiseerd in de begeleiding van de bouw van passiefhuizen.

Wil je jouw huis renoveren tot passiefhuis? Neem contact op met Gerjan

0342 72 92 39
info@schimmeltechniek.nl
0342 72 92 39
info@schimmeltechniek.nl

Waar ben je naar op zoek