Bodemenergie

Schimmel Techniek maakt bronboringen voor bodemenergiesystemen. Een bodemenergiesysteem maakt, net als geothermie, gebruik van aardwarmte. Met verticale bodemwarmtewisselaars tot enkele honderden meters diep, wordt energie uit de bodem onttrokken en getransporteerd naar een warmtepomp in de woning.

De bodem is een duurzame energiebron. Door de praktisch constante bodemtemperatuur verwarm je zonder fossiele brandstof het hele jaar door met een hoog rendement en ben je niet afhankelijk van het seizoen. De constante bodemtemperatuur biedt bovendien een uitstekende mogelijk om in de zomer goedkoop passief te koelen zonder elektra-verbruik van de warmtepomp. Bodemenergie is al een aantal jaren flink in opmars en is een duurzaam en betaalbaar alternatief voor traditionele verwarming- of koelingssystemen. Met een investering in dit systeem investeert u in uw woning waardoor deze courant en waardevast blijft.

Meer weten?

Uitvoering

Als je interesse hebt in een verticale bodemwarmtewisselaar verstrekt Schimmel Techniek voorafgaand aan het project graag advies op maat. Hieruit volgt een zorgvuldig en doelgericht voorstel. Na jouw goedkeuring regelen wij de nodige vergunningen en ontwerpen we de gevraagde installatie, de benodigde bron(nen) en het besturingssysteem op maat. Gecertificeerde boormeesters staan klaar om de boringen uit te voeren.

Verticale bodemwarmtewisselaar

De verticale bodemwarmtewisselaar (vbww) is een soort sonde die we in Nederland veel gebruiken. Het voordeel van een verticale bodemwarmtewisselaar ten opzichte van een horizontale, is dat er minder grondoppervlakte voor nodig is. Leidingen worden op 50 tot wel 300 meter diepte in de bodem aangebracht. We bevelen dan ook een gedegen bodemanalyse vooraf aan.

Afspraak maken? Neem contact op met Jorik

0342 72 92 39
info@schimmeltechniek.nl
0342 72 92 39
info@schimmeltechniek.nl

Waar ben je naar op zoek