Schimmel Techniek voor installateurs: laat je adviseren door Schimmel Techniek!

Anouk | Datum 04.10.2023
Leestijd 3 minuten

Wil jij je als installateur gaan richten op bodemenergie? Schimmel Techniek loopt voorop als het gaat om bodemenergie boringen. En met onze ervaring helpen we installateurs op weg die óók met deze boringen aan de slag willen. Bijvoorbeeld door je te ondersteunen bij het voorbereidende werk en de boring uit te voeren. Want onze kennis delen we maar al te graag met het werkveld! Hoe we dat doen? Lees verder!

Ondersteuning bij de voorbereiding

Het voorbereidende werk is de basis voor de daadwerkelijke boring. Want voorafgaand aan de boring moeten warmteverliesberekeningen worden gedaan en er moet een SPF-verklaring (het te verwachten energierendement) opgesteld worden. Dit doe je zelf; eventueel kunnen we je hierbij ondersteunen. Wij doen de juiste meldingen die gedaan moeten worden voor de boring.

Schimmel Techniek voert de boring uit

Wij hebben de juiste certificering (BRL SIKB 11000) én materialen om het ondergrondse deel van de bodemenergie installatie uit te voeren. Daarom voeren wij de boring voor je uit. Zo heb jij hier geen omkijken naar. Dankzij onze ervaring met drilling en het installeren van bovengrondse installaties, weten we precies hoe we dit moeten aanpakken. Voor de boring gebruiken we de berekeningen die je hebt voorbereid.

Installatie

Nadat de voorbereiding gedaan is én de boring is uitgevoerd, kun je starten met de bovengrondse installatie. Om bovengronds aan het bodemenergiesysteem te werken, moet je over de juiste certificeringen (BRL 6000-21) beschikken. Beschik je zelf over de kennis en heb je de juiste certificaten, dan voer je deze werkzaamheden zelf uit. We komen dan alleen nog langs voor de ingebruikstelling van het systeem. En indien nodig begeleiden we bij het behalen van de juiste certificaten, zodat je zelf aan de slag kunt.
Wil je zelf met de bovengrondse installatie aan de slag, maar vind je het tóch fijn als er een ervaren monteur bij is die je ondersteunt bij het opbouwen van de installatie? De experts van Schimmel Techniek staan dan ook voor je klaar om je te begeleiden. En uiteraard kunnen we ook de gehele installatie voor je uitvoeren.  

Ook voor andere begeleiding in het drillingproces kun je bij Schimmel Techniek terecht. Lees onze andere blogs waarin we meer vertellen over onze ondersteuning!

Wat is drilling / bodemenergie boring?

Met een bodemenergie boring haal je natuurlijke warmte uit de bodem. En dat kan oneindig. De warmte van de aarde is onuitputtelijk. Hoe dieper je in de aarde komt, hoe warmer het is. Het bovenste gedeelte van de aardkorst bestaat in Nederland uit zand; klei; veen gevuld met water. De energie die in dit warme water zit, is bodemenergie. Door diep in de bodem te boren en vervolgens een bodemwarmtewisselaar aan te sluiten, kan deze warmte gebruikt worden ter verwarming van woningen en gebouwen. Door een warmtepomp wordt de bodemwarmte, indien gewenst, omgezet naar een hogere temperatuur.

Ook een uitdagende klus voor Schimmel Techniek? Wij denken graag mee met de meest innovatieve opdrachten! Neem contact op voor meer informatie.

Deel dit artikel:
0342 72 92 39
info@schimmeltechniek.nl
0342 72 92 39
info@schimmeltechniek.nl

Waar ben je naar op zoek