Ventilatie Passiefhuis

Optimale luchtkwaliteit en ventilatie in een passiefhuis

Eén van de kernmerken van een passiefhuis is gebalanceerde ventilatie met wtw. Hoe beter je je huis beschermt tegen invloeden van buiten, hoe belangrijker het wordt om verse lucht binnen te krijgen. Dat regel je met een slim ventilatiesysteem.

De beste manier om je passiefhuis te ventileren

Voor een passiefhuis kies je voor een balansventilatiesysteem met warme terugwinning. Je wilt namelijk voorkomen dat je met het ventileren ook alle warme lucht het huis uit ventileert. Die warmte kan je namelijk goed gebruiken. Ook met een goede ventilatie bespaar je op energiekosten. Als lucht vuil en vochtig is, kost het meer moeite om het te verwarmen. Een goede ventilatie heeft dus ook direct invloed op je energierekening.

Zo werkt een balans ventilatiesysteem met warmte terugwin (wtw)

Een wtw-systeem gebruikt twee ventilatoren. De ene ventilator zuigt verse buitenlucht aan die langs een warmtewisselaar stroomt om verse lucht op te warmen. Zo krijg je verwarmde, verse lucht in je huis. De andere ventilator zuigt de lucht uit de woning. Ook deze (warme) lucht gaat eerst via een warmtewisselaar om de warmte af te staan voordat het naar buiten gaat.

Wat levert een warmte-terugwinsysteem op?

Met een wtw unit hergebruik je tot wel 90% van de warmte in je huishouden. Dat scheelt energiekosten. Door gebruik te maken van diverse filters is de inkomende lucht heel schoon. In een passiefhuis heb je daardoor minder last van allergieën. Omdat de lucht die je in je huis krijgt al voorverwarmd is, merk je minder van de luchtcirculatie. Het voelt comfortabel aan.

Investering en subsidie voor passiefhuis en ventilatie

Uiteraard is de hoogte van de investering voor het ventilatiesysteem volledig afhankelijk van welke installatie je kiest. Schimmel Techniek is een gecertificeerd passiefhuis installateur. Wij weten precies welk ventilatiesysteem in jouw passiefhuis past.

Meer weten over ventilatie? Neem contact op met Jorik

0342 72 92 39
info@schimmeltechniek.nl
0342 72 92 39
info@schimmeltechniek.nl

Waar ben je naar op zoek