Bouwen
Het bouwproces van een passiefhuis
Het bouwen van een passiefhuis moet zó nauwkeurig gebeuren, dat het alleen lukt als alles op elkaar is afgestemd. De bouw begint met het maken van een ‘programma van eisen’. Hierin staan de inhoudelijk eisen en wensen van alle betrokkenen: opdrachtgever, architect, aannemer en installateur. De voorbereidingsfase kost tijd, maar is essentieel om je passiefhuis te kunnen realiseren. Voor het berekenen van de energievraag en de energie-efficiëntie wordt gebruik gemaakt van het PassiefHuis Projecterings Pakket. Hiermee wordt zo nauwkeurig mogelijk de energievraag in kaart gebracht.
Passiefhuis certificaat 1
Je start de aanvraag van het certificaat op de site van passief bouwen. De adviseur of begeleider vult daarna de technische gegevens verder aan. Zo ontvang je deelcertificaat 1: ontworpen volgens Passiefbouwen Keur®. De architect maakt een ontwerp voor je passiefhuis. Samen met de aannemer en de bouwbegeleider wordt gekeken hoe het ontwerp zo goed mogelijk gebouwd kan worden. Aannemers en onderaannemers die de principes van passief bouwen begrijpen en kunnen toepassen, zijn essentieel. Je herkent deze aannemers aan hun certificering. Als Schimmel Techniek de begeleiding regelt, helpen we je ook met het selecteren van de aannemer.
Financiering in installaties
Jouw huis moet voor jou betaalbaar zijn. Stel een begroting op en laat de bouwbegeleider meekijken. Je passiefhuis financier je met een hypotheek. Let er ook op dat overheid en gemeentes verschillende subsidieregelingen hebben die interessant kunnen zijn. Bijvoorbeeld voor installaties. Schimmel Techniek adviseert je graag over de beste installaties voor jouw huis. Heb je zelf al voorwerk gedaan? Helemaal goed! Wij kijken graag met je mee en beantwoorden al je vragen. Daarnaast kies je natuurlijk voor duurzame materialen om je huis te bouwen.
Passiefhuis certificaat 2
Bij een passiefhuis werkt iedereen uiterst nauwkeurig om aan de eisen van het certificaat PassiefBouwenKeur® te voldoen. Tijdens de bouw zijn verschillende controles die je moet laten uitvoeren voor het verkrijgen van dat certificaat. Als je klaar bent met bouwen kun je deel 2 van het certificaat aanvragen; gebouwd volgens PassiefBouwenKeur®. Hiervoor leveren aannemer, architect, installateur en bouwbegeleider verschillende rapportages aan. Na controle van al deze stukken ontvang je het certificaat op papier. Het certificaat kost voor een huis € 750,- exclusief btw. Dit is voor deelcertificaat I en II.
Een passiefhuis bouwen met Schimmel Techniek
Wij hebben passie vóór en ervaring met passief bouwen. We laten je graag voorbeelden zien en denken met je mee hoe je het project kan aanpakken. We overtuigen je graag van dit prachtige concept. Uiteraard ben je bij ons aan het juiste adres voor de juiste, erkende en duurzame installaties. Daarnaast zijn we gespecialiseerd in de begeleiding van de bouw van passiefhuizen. Kom vrijblijvend bij ons langs in ons Experience Center of maak een afspraak.