Jouw woning gasvrij in twee dagen!

Stap eenvoudig over op een warmtepomp!

Is je woning gebouwd ná het jaar 1995? En heb je vloerverwarming, convectoren of radiatoren in huis? Met Schimmel Techniek stap je dan in twee dagen van gas over op een warmtepomp. Zonder ingrijpende verbouwing en voor een scherpe prijs.

We plaatsen een warmtepomp die verwarmt in de winter en koelt in de zomer!

De buitenunit van de Daikin Altherma plaatsen we voor, naast of achter de woning. We sluiten de leidingen aan op het verwarmingssysteem en sluiten een nieuwe thermostaat aan. Om dit te realiseren, wordt een extra groep in de meterkast aangelegd. En warm water komt vanuit de nieuw aangesloten ventilatie warmtepompboiler (Daikin Altherma M HW, 260 liter).

Neem contact op

De kosten

Het concept pakket van Schimmel Techniek is een investering van € 13.875. Je ontvangt € 3.875 subsidie, waarmee de totaalprijs uitkomt op € 10.000. Met deze investering kies je voor duurzaam en kwaliteit. Wij installeren de warmtepomp vakkundig in de woning en zo ben je met twee dagen van het gas af!

Over daikin

Daikin heeft bijna 100 jaar ervaring in binnenklimaatoplossingen. Ze produceren onder andere warmtepompen van hoge kwaliteit. Energiezuinig, duurzaam én met 10 jaar garantie. De monteurs van Schimmel Techniek zijn gecertificeerd voor de installatie van Daikin warmtepompen en maken in twee dagen je woning gasvrij!

Wat gaan we doen?

De buitenunit wordt aangesloten op de verwarming op de begane grond. De cv-ketel wordt afgesloten.

Op de plaats van de cv-ketel monteren we een ventilatie warmtepompboiler. Deze verzorgt het warme (tap)water.

Wil je meer weten? Laat je gegevens achter.Veelgestelde vragen over deze actie

Wat zijn de voorwaarden voor het kunnen installeren van de Daikin warmtepomp?

Je woning moet aan een aantal voorwaarden voldoen, zodat we de warmtepomp kunnen installeren:

  • De woning is gebouwd ná 1995;
  • Er is een begaanbare kruipruimte aanwezig;
  • Er is ruimte in de meterkast voor een extra groep;
  • Er is 2 meter hoogte (ruimte) beschikbaar op de plaats van de cv-ketel;
  • De buitenunit kan voor, achter of naast de woning staan.

Welk merk en type buitenunit heeft de warmtepomp?

De buitenunit is een Daikin Altherma 3 M EDLAE3EV. Afhankelijk van je huidige verbruik is dit een 4kW, 6kW of 8kW unit.

Welk merk ventilatie warmtepompboiler is het?

De ventilatie warmtepompboiler is een Daikin Altherma M HW EKHHE260CV37. Deze boiler heeft een inhoud van 260 liter water.

Waarom is deze actie alleen voor (nieuwbouw)woningen van na 1995?

Woningen van na 1995 zijn voldoende geïsoleerd. Ze zijn daarom direct geschikt voor een warmtepompsysteem.

Waar komt de warmtepomp te staan?

De buitenunit komt buiten te staan: voor, achter of naast de woning. Zo kunnen we de leidingen direct door de kruipruimte naar binnen brengen. Een binnenunit is niet nodig bij deze Daikin warmtepomp.

De ventilatie warmtepompboiler komt op de plaats van de cv-ketel te staan. De reden hiervoor is dat hier het ‘vertrekpunt’ van het warme (tap)water is. Zo krijg je geen lange wachttijden voor warm water.

Ik heb radiatoren in huis, geen vloerverwarming. Kan ik dan ook gebruik maken van de actie?

De nieuwe warmtepompen van tegenwoordig kunnen verwarmen tot wel 60°C. Hierdoor kan de warmtepomp ook radiatoren van warm water voorzien als het écht koud wordt. Vloerverwarming is dus niet per definitie nodig.
We passen een stooklijn toe in het systeem. De 60°C zal daarom alleen behaald worden als het echt koud is. Bij warmere temperaturen zal er een lagere temperatuur door het systeem gevoerd worden.

Komen er leidingen door mijn huis te lopen?

Er worden geen leidingen direct in je huis gelegd. Omdat de warmtepomp buiten wordt geplaatst, kunnen de leidingen door de kruipruimte gelegd worden.
En doordat de ventilatie warmtepompboiler op de plaats van de cv-ketel komt, zijn hier ook geen extra leidingen door het huis heen nodig. 

Wat is een monoblock warmtepomp?

Een monoblock warmtepomp is één machine waar alles in zit voor het verwarmen van je huis. Je hebt dus niet zowel een binnen- als buitenunit nodig. Binnen is alleen nog een regelaar nodig. Deze werken we mooi weg, op een plek uit het zicht. 

Hoe werkt een ventilatie warmtepompboiler?

De ventilatie warmtepompboiler is een op zichzelf staande machine die het warme (tap)water verzorgt. Dit is onder andere voor het douchen.
De boiler heeft een kleine warmtepomp in zich. Deze kleine warmtepomp heeft lucht nodig om te functioneren. Bij voorkeur halen we deze lucht uit de woning, uit de mechanische ventilatiebox. De reden: deze warme lucht wordt normaal gesproken direct naar buiten gelaten. Maar het is veel praktischer om deze warme lucht te gebruiken voor het verwarmen van het water.

Wat is mechanische ventilatie (mv)?

Mechanische ventilatie, ook wel type C-ventilatie genoemd, is een ventilatiebox die je vaak bij de cv-ketel op zolder tegenkomt. De mechanische ventilatie zuigt vervuilde lucht uit de woning. Bijvoorbeeld uit het toilet, de badkamer of de keuken. Door de roosters en ramen in de woning komt er verse en frisse lucht binnen.

De lucht van mechanische ventilatie is warm. Deze kan goed gebruikt worden om de ventilatie warmtepompboiler van lucht te voorzien voor het produceren van warm water.

Wat is warmteterugwinning (wtw)?

Warmteterugwinning (wtw), ook wel type D ventilatie of balansventilatie genoemd, is een gesloten systeem in de woning om de luchthuishouding goed in balans te houden. Met wtw hangt er een flink apparaat in de woning met grote pijpen die o.a. naar de keuken, het toilet en de badkamer gaan. Een verschil met mechanische ventilatie is dat met wtw de verse lucht uit de wtw zélf komt en dus niet van buiten aangezogen wordt. Wtw is een energiezuinige methode, omdat de warmte in huis blijft.

De ventilatie warmtepompboiler kan niet op de wtw aangesloten worden. Daarom plaatsen we twee nieuwe ventilatiepijpen bij de ventilatie warmtepompboiler.

Wat gaat een warmtepomp aan stroom verbruiken in mijn huis?

De warmtepomp heeft een maximaal vermogen, maar kan ook moduleren. Dit betekent dat een warmtepomp alleen het vermogen afgeeft wat nodig is op dat moment. Daarnaast heeft een warmtepomp een minimaal vermogen, van zo’n 30% van het maximale vermogen.

Ervan uitgaande dat de warmtepomp een rendement (COP) van 4,5 heeft en de machine 1400 uur per jaar draait, kun je de volgende berekening maken:

Tabel: hoeveelheid energieverbruik bij (je huidige) gasverbruik:

800m3 – 4kW machine = 1250kWh
900m3 – 6kW machine = 1400kWh
1000m3 – 6kW machine = 1550kWh
1100m3 – 6 kW machine = 1700kWh
1200m3 – 6kW machine = 1850kWh
1300m3 – 8kW machine = 2000kWh
1400m3 – 8kW machine = 2150kWh
1500m3 – 8kW machine = 2300kWh
1600m3 – 8kW machine = 2450kWh

Meer weten over onze warmtepompen? Neem contact op met Anouk

0342 72 92 39
info@schimmeltechniek.nl
0342 72 92 39
info@schimmeltechniek.nl

Waar ben je naar op zoek