Schimmel Techniek wint Daikin Award!

Aranka | Datum 26.04.2023
Leestijd 2 minuten

Schimmel Techniek loopt voorop als het gaat om warmtepompen en innovatieve verduurzamingsplannen. En dat is beloond! Op vrijdag 14 april wonnen wij de Daikin Award in de categorie ‘Industrieel’ voor ons project bij Tank Services Valley. Daar zijn wij maar wát trots op!

Schimmel wint Daikin Award
Foto: Daikin Nederland

Project ‘Tank Services Valley’

Tank Services Valley in Ede is een logistieke dienstverlener voor het transport, afvullen en opslaan van vloeibare producten voor de voedselverwerkende industrie. Omdat ze bij Tank Services Valley met voedsel werken, is (voedsel)veiligheid van groot belang. Oók in hun nieuwe bedrijfshal.

De uitdaging voor Schimmel Techniek

Om de veiligheid van alle producten en processen te garanderen, moest een tank met 30.000 liter proceswater continu op 60 graden Celsius gehouden worden. En dat op duurzame wijze. ‘De opdrachtgever hoorde van verschillende kanten dat het niet mogelijk was dit te realiseren zonder gasketels. Maar wij dachten daar anders over!’ vertelt Patrick Schimmel, eigenaar van Schimmel Techniek.

Zeven warmtepompen en 1500 zonnepanelen

De oplossing bleek het installeren van warmtepompen. Patrick: ‘We installeerden in totaal zeven warmtepompen van Daikin, in verschillende stappen; het bedrijfsproces moest immers door blijven lopen.’ Het doel hiervan was om het water op hoge temperatuur te brengen én houden. Tegen een goed rendement. ‘Daarvoor plaatsten we de buitenunits binnen in het pand; zo krijgen de units – ook als het buiten koud is – warme(re) lucht aangevoerd. En de lucht die ze uitblazen, gaat naar buiten. Veilig en vooral ook duurzaam. Vooral omdat Tank Services Valley het hele dak vol heeft liggen met zonnepanelen,’ vertelt Patrick.

Tank Valley Services
Foto: HenkvanderGiesen.nl

Het resultaat

Dankzij Schimmel Techniek heeft Tank Services Valley nu een heel duurzame oplossing voor het verwarmen van het proceswater. Ze zijn niet (meer) afhankelijk van fossiele brandstoffen en kunnen een vaste kostprijs blijven bieden voor klanten. En dát is beloond met de Daikin Award in de categorie ‘Industrieel’!

Ook een uitdagende klus voor Schimmel Techniek? Wij denken graag mee met de meest innovatieve opdrachten! Neem contact op voor meer informatie.

Deel dit artikel:
0342 72 92 39
info@schimmeltechniek.nl
0342 72 92 39
info@schimmeltechniek.nl

Waar ben je naar op zoek