Voordelen

De voordelen van passief bouwen

Passief bouwen is duurder dan andere bouwmethodes en je huis moet aan hoge eisen voldoen voordat je het certificaat ‘Passiefhuis’ mag aanvragen. Dat weegt niet af tegen de voordelen van een passiefhuis. We zetten de voordelen op een rij.

Een constante temperatuur en gezond binnenklimaat

Het hele huis voelt als een warme deken over je heen. Door de uitstekende ventilatie blijft het huis aangenaam warm, zelfs als het buiten een week lang 30°C of -15°C is. Bij passief bouwen maak je optimaal gebruik van de zoninval. In de winter heb je dus maar weinig zoninval nodig om toch de binnentemperatuur aangenaam te houden. Ruimtes die wel koeler mogen zijn, zoals voorraadruimte en slaapkamers, liggen op koelere plekken in het huis. Je hoeft geen ramen en deuren open te zetten voor frisse lucht. De ventilatie-installatie zorgt voor een goede luchtkwaliteit.

In een passiefhuis heb je geen centrale verwarming nodig

Dus geen cv-ketel en geen radiatoren. Niet alleen fijn voor de beschikbare ruimte die je hiermee creëert, maar ook voor je portemonnee. Je energiekosten voor verwarming dalen flink. Je verbruikt uiteraard nog wel energie voor andere apparaten, zoals je oven, koffiezetapparaat en wasmachine Maar niet meer voor de verwarming van je huis.

Duurzaam, waardevast en geluidsdicht

Bij de bouw van een passiefhuis maak je gebruik van duurzame materialen. Zo maak je je huis niet alleen duurzaam, maar ook waardevast. Een passiefhuis is goed geïsoleerd. Dat merk je niet alleen aan de temperatuur, maar ook aan het geluid. In huis hoor je geen geluiden van buiten. En buiten hoor je geen geluiden van binnen.

Meer weten over de voordelen? Neem contact op met Jorik

0342 72 92 39
info@schimmeltechniek.nl
0342 72 92 39
info@schimmeltechniek.nl

Waar ben je naar op zoek