Vloerverwarming

Vloerverwarming is al jaren aan een opmars bezig, en niet zonder reden. Met vloerverwarming ben je verzekerd van een aangenaam binnenklimaat. En je bespaart tot 15% op je energiekosten. Zo zijn er meer voordelen.

De voordelen van vloerverwarming

  • Warmt je huis gelijkmatig op;
  • Maar kan ook verkoelen;
  • Is volledig weggewerkt en staat dus niet in de weg;
  • Trekt geen stof aan (minder last van allergie);
  • En vermindert het energieverbruik tot wel 15%.

Het juiste systeem

De juiste vloerverwarming hangt af van meerdere factoren. Bijvoorbeeld van de ondervloer en de dekvloer. Waar in nieuwbouwwoningen of nieuwere woningen in de ondervloer kan worden gefreesd, is dit meestal niet mogelijk bij oudere woningen die gerenoveerd worden. Daar zal de vloerverwarming eerder op de bestaande vloer worden gelegd. Voor optimaal rendement speelt ook de vloer die over de verwarming komt te liggen een belangrijke rol. Wil je je huis of kantoorpand verwarmen door middel van vloerverwarming, dan denken we graag mee over de beste oplossing.

Duurzame keuze

Vloerverwarming werkt naadloos en duurzaam samen met een elektrische warmtepomp. Een gemiddelde elektrische warmtepomp warmt op tot zo’n 55 graden Celsius, terwijl radiatoren met hogere temperaturen werken. Vloerverwarming werkt met veel lagere temperaturen. En dat betekent dat een warmtepomp minder hard hoeft te werken, zo minder elektriciteit verbruikt en leidt tot een fikse besparing op de energierekening. We adviseren je ook graag over andere duurzame combinaties.

Meer weten over verwarmen met vloerverwarming? Neem contact op met Jorik

0342 72 92 39
info@schimmeltechniek.nl
0342 72 92 39
info@schimmeltechniek.nl

Waar ben je naar op zoek