Wtw-ventilatie

Zuinig ventileren

Op zoek naar een extra zuinig ventilatiesysteem? Denk dan aan wtw-ventilatie. Oftewel een balansventilatiesysteem met warmteterugwinning.

Duurzaam comfort

Wtw-ventilatie voert net als reguliere mechanische ventilatie vervuilde lucht af naar buiten en verse lucht aan naar binnen. Met één belangrijk verschil. Wtw-ventilatie gebruikt de warmte van de uitstromende lucht om de ingevoerde lucht van buiten op te warmen. Dit zorgt dat de warmte beter behouden blijft en levert een besparing in energiekosten op. Kortom, een goede luchtkwaliteit voor optimaal comfort.

Twee soorten wtw-ventilatie

We onderscheiden twee soorten wtw-ventilatiesystemen: centraal en decentraal. Een centraal wtw-systeem werkt met één centrale unit die de luchtstromen door het hele huis of kantoor controleert. Een decentraal systeem werkt met meerdere units, één per ruimte. Een decentraal systeem is in principe in elk pand te installeren. Een centraal systeem leent zich het beste voor nieuwbouw, waar de aanvoerkanalen bij de bouw kunnen worden aangelegd. Bij bestaande bouw zal meer ‘hak-en-breekwerk’ nodig zijn; daarom ligt een decentraal systeem hier meer voor de hand.

Onze garantie

Op zoek naar de beste wtw-ventilatie voor jouw huis of kantoorpand? Eventueel in combinatie met een warmtepomp, verwarming of zonnepanelen? We denken graag mee over de installatie die het meest praktisch en zuinig is voor jouw situatie. Vraag ons gerust ook naar mogelijkheden voor onderhoud en reiniging. Hiermee weet je zeker dat je installatie altijd optimaal werkt.

Meer weten over ventilatie of verduurzamen? Neem contact op met Jorik

0342 72 92 39
info@schimmeltechniek.nl
0342 72 92 39
info@schimmeltechniek.nl

Waar ben je naar op zoek